МЕНЮ

Федерація стрільби України

Федерація стрільби України

Перестало битися серце, заслуженого майстра спорту СРСР, Мельника Бориса Петровича.


    Перестало битися серце МЕЛЬНИКА Бориса Петровича – заслуженого майстра спорту СРСР зі стрільби кульової. Вся спільнота стрілецького спорту та спортивна громадськість України та Львівщини висловлює своє глибоке співчуття рідним та близьким з приводу смерті дорогої нам людини.
    З 1964 по 1986 роки, як спортсмен-військовослужбовець, виступав за 8 СКА Прикарпатського військового округу. Борис Петрович був срібним призером Ігор Олімпіади у Мюнхені 1972 року та учасник Ігор Олімпіади у Монреалі 1976 року (12-е особисте місце); дворазовим чемпіоном (1970) і семиразовим срібним призером (1970, 1974) чемпіонатів світу; дев’ятиразовим чемпіоном та триразовим призером чемпіонатів Європи; п’ятиразовим рекордсменом світу та восьмиразовим рекордсменом Європи.
    За його активної ініціативи, у 1980 році було відкрито відділення стрільби кульової у школі вищої спортивної майстерності м. Львова. З 1986 по 1989 роки перебував на посаді начальника спортивно-стрілецького комплексу 8 СКА та за сумісництвом - старшим тренером зі стрільби кульової команди Прик ВО. Звільнився з лав збройних сил СРСР у званні майора. У 90-х роках протягом декілька років працював у національній збірній команді України тренером зі стрільби з гвинтівки. Останні роки життя проживав у Ізраїлі. 
Бориса Петровича глибоко поважали в спортивному співтоваристві. Пам'ять про нього завжди буде жити в серцях тих, хто знав його. 
    Світла та вічна пам’ять, нехай Вам земля буде пухом!

29.11.2016

Коментарі


Щоб залишити коментар авторизуйтесь або зареєструйтесь.